joi, 5 mai 2011

COMETA ELENIN


Probabil ati auzit toti de cometa Elenin descoperita in toamna anului trecut de stronomul rus Leonid Elenin care are o probabilitate maricica sa treaca foarte aproape in toamna pe langa pamant iar evolutia ei este total imprevizibila pana nu va trece de lantul de asteorizi. Pana zilele trecute obisnuiam sa citesc cu interes site-ul oficial al astronomului. Sunt din pacate mii de alte site-uri cu tot felul de prostii, nici nu se compara insa cu modul profesionist si datele stiintifice pe care acesta le posta saptamanal privind evolutia cometei pe site-ul sau.
Acum 2 lucruri interesante care pot starnii daca nu paranoia macar cateva intrebari:

1. Elenin folosea pentru observatii un telescop astronomic public pus la dispozitie de NASA (gen goole earth un proiect free). Acesta a fost inchis fara o explicatie din partea NASA lasand practic toti astronomii amatori fara posibilitatea de a urmari cometa.
2. Ieri site-ul lui Elenin tocmai a fost suspendat de firma care il gazduia.
3. Multe filme care prezentau posibila traiectorie a cometei dispar de pe youtube in mod ciudat - removed by authors. Unii autori sustin ca nu le-au sters.

Detalii despre inchiderea telescopului gasiti aici:
http://www.space.com/10895-nasa-wise-space...ssion-ends.html

Site-ul astronomului care a descoperit cometa suspendat il gasiti aici:
http://spaceobs.org/

Pe astronom tocmai l-au contactat numerosi alti pasionati, pentru a-i oferi gazduire gratis. Speram ca in scurt timp sa-si poata recupera datele. Din ce am auzit de la comunitatea de pasionati, site-ul i-a fost suspendat fara nici o explicatie.

Trebuie mentionat ca in ultimele postari/calcule astronomul rus considera din ce in ce mai posibila o trecere foarte aproape de pamant a cometei, care ar putea avea efecte dezastruase in cazul captarii ei de campul gravitational al pamantului.
Există voci care susţin că misterioasă Planeta X (Nibiru sau Tyche) este una şi aceeaşi cu celebră cometă Elenin (C/2010 X1). Cel mai bizar lucru este că iniţial s-a calculat că ea a trece la o distanţă considerabilă de Pământ, adică la mai bine de 8 UA (1 196 784 000 km) iar acum calculele oamenilor de ştiinţă arătă cu totul altceva.

În dată de 4 martie 2011, misterioasă cometa/planeta va pătrunde în planul solar ecliptic şi se va afla la 2,26 UA (unităţi astronomice ce echivalează cu aproximativ 338 091 480 km de Pământ). Începând cu această dată, Elenin va influenţa Pământul, activitatea vulcanică dar şi cutremurele se vor intensifica într-o perioadă de timp foarte scurtă.

La numai câteva zile, adică pe 15 martie 2011, Saturn, Elenin, Pământul, Soarele, Jupiter şi Uranus se vor alinia într-o primă conjuncţie cu urmări nefaste pentru sistemul nostru solar. Pe Pământ în dată de 15 martie 2011 or avea loc fenomene naturale de o intensitate ieşită din comun. Pământul o să fie influenţat de magnetismul planetei misterioase şi se va produce o explozie gravitaţională de o intensitate foarte mare care nu doar vă perturba câmpul magnetic al Pământului forţând mişcarea polilor magnetici.


În dată de 11 septembrie 2011 o a doua construcţie se a produce iar pe 17 octombrie 2011 Elenin o să fie vizibilă cu ochiul liber de pe Pământ, aflându-se la o distanţă de doar 0.232 AU (34 706 736 km – Luna se afla de Pământ la o distanţă de 384 390 km de Pământ). În 22 noiembrie 2011 o a treia conjuncţie se a produce.

Dacă cometa Elenin este Planeta X, ce se presupune că fiind o pitică roşie, atunci Pământul a avea de suferit din cauza influentelor magnetice şi gravitaţionale ce provin de la pitică roşie. În cazul în care Elenin este doar o cometă, putem concluziona că direcţia pe care se îndreaptă este una singură, Pământul. Coordonatele actuale ale stelei sunt 5h 53 min 23 sec – 6 10′ 58, în constelaţia Leul. Nu trebuie să uităm că sfârşitul lumii după calendarul mayaş nu este 12 decembrie 2012 ci se a produce în 28 octombrie 2011. Oare Elenin să aducă odată cu venirea sa sfârşitul vieţii pe Pământ?

3 comentarii:

  1. fff interesant totul...astept postarile viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. ffffffffffffff interesant............

    RăspundețiȘtergere
  3. da!!! vine sfarsitul!!! ... o sa murimmmmm...!!! binenteles ca o sa murim dar nu stim cand, si nu cred ca aceasta cometa o sa fie altceva decat un eveniment extraordinar. Ne apropiem de sfarsitul lumii, dar inainte ca acesta sa fie, trebuie sa il preceada cateva evenimente pe care crestinii adevarati le cunosc.
    mult succes cu blogul.

    RăspundețiȘtergere