luni, 23 mai 2011

Fost agent CIA: Osama bin Laden a murit acum 5 ani


Liderul Al-Qaeda, Osama bin Laden, nu ar fi fost omorat de americani, ci de bolile sale. Declaratia senzationala a fost facuta de fostul agent CIA Berkan Yashar, la Channel One, in Rusia.

Acesta a spus ca americanii pur si simplu au gasit si au deschis mormantul liderului Al-Qaeda.

Povestea lui Yashar este insa una foarte interesanta. Jurnalistii de la Channel One l-au intalnit mai intai in 2008. La acea vreme, el a participat la documentarul "Planul Caucasus," unde a vorbit despre incercarile serviciilor secrete occidentale din anii 90 de a separa Caucazul de Nord, si mai ales Cecenia, de Rusia.

De nationalitate cecena, Berkan Yashar este acum un politician turc, dar in urma cu 20 de ani era unul dintre ideologii lui Djokar Dudayev - dictator al Ceceniei din 1990 pana in 96 cand a fost catalogat drept terorist de catre Rusia si lichidat cu o racheta de croaziera de ultima generatie teleghidata chiar de semnalul telefonului mobil al acestuia. cecen, scrie PRAVDA.RU

Nu jurnalistii l-au cautat de data aceasta, ci el a cerut o intalnire cu ei pentru a le povesteasca "adevarul despre moartea lui Osama bin Laden, pe care l-ar fi intalnit in 92 in Cecenia.

"In septembrie 1992 eram in Cecenia, atunci l-am intalnit prima data pe omul pe care-l chema bin Laden. Intalnirea a avut loc intr-o cladire cu doua etaje din Groznai. La etajul superior era familia lui Gamsakhurdia, presedintele de atunci al Georgiei, care fusese dat afara din tara sa.

Berkan Yashar a fost angajat in acea vreme la Radio Liberty si avea deja un nume de cod, Abubakar, dat de serviciile secrete americane. Din acel moment, spune politicianul, liderii ceceni au aparut in permanenta in anturajul lui Osama. Il protejau, iar acesta avea incredere in ei. Potrivit lui Yashar, nu era singurul care stia de asta - si serviciile rusesti si cele americane stiau exact unde se afla Osama.

Berkan Yashar a declarat ca stie "personal ca cecenii care l-au protejat (Sami, Mahmood, si Ayub) au fost cu el pana la sfarsit. Sfarsit pe care si-l aminteste perfect, povesteste agentul secret - "erau trei de 6 in ea: 26.06.2006. Acei oameni, la fel ca si doi britanici si doi americani - toti l-au vazut murind de boala. Era tot numai piele si os, l-au spalat si l-au ingropat" spune Berkan Yashar.

Yashar sustine ca desi garzile sale l-au vazut mort pe Osana, militarii nu au participat la inmormantare. "Trei ceceni l-au ingropat, potrivit testamentului sau", a declarat politicianul. Bin Laden a fost dus in muntii de la granita Pakistanului cu Afganistanul.

"Stiu despre operatiunea americana din interior: au gasit mormantul, l-au dezgropat pe bin Laden si au spus tuturor despre asta. Aveau nevoie sa arate tuturor cum functioneaza tehnologia de ultima generatie si astfel au controlat totul pas cu pas. Apoi presedintele a proclamat o mare victorie ca sa arate platittorilor de taxe ca nu dau banii de pomana", a incheiat Yashar

Un comentariu:

  1. nu stiu daca asta este adevarul, dar in niciun caz nu cred varianta americanilor, am postat si pe blogul meu de ce..

    RăspundețiȘtergere