sâmbătă, 14 mai 2011

Alinierea extrem de rara a patru planete Jupiter Marte Venus si Mercur


Deşi de obicei Venus este planeta care se vede pe cer dimineaţa, în această săptămână pot fi văzute în vecinătatea ei Jupiter, Mercur şi Marte, datorită unei alinieri care nu se va mai petrece până în anul 2040.

Toate cele patru planete îşi vor schimba poziţia, iar până pe 31 mai vor apărea sub forma unei linii, scrie dailymail.co.uk.

Până atunci cele patru planete vor crea diferite forme în procesul lor de aliniere. De exemplu, astăzi, Mercur, Venus şi Jupiter vor forma un triunghi aproape echilateral, iar pe 20 mai Venus, Marte şi Mercur vor forma un alt triunghi.


Marte, Venus şi Mercur îşi vor schimba poziţia foarte mult de-a lungul acestei perioade, în timp ce Jupiter se va deplasa foarte puţin şi va părea că se află la o distanţă mare faţă de celelalte trei planete.

Convergenţa este un fenomen cauzat de poziţia Pământului şi de modul în care planetele se rotesc în jurul Soarelui.

Potrivit astronomilor, evenimentul astral este greu observabil din cauza ca planetele rasar cu putin timp inainte ca Soarele sa apara pe cer.

Evenimentul va fi vizibil azi pe cerul Australiei, constând în alinierea a patru planete: Jupiter, Venus, Mercur şi Marte. Evenimentul este aşteptat cu nerăbdare de astronomi şi cu nelinişte de către unii locuitori ai Pământului.


Alinierea celor patru planete, Jupiter, Venus, Mercur şi Marte, care se întâmplă doar o dată la 50 până la 100 de ani, se va produce înaintea răsăritului soarelui, anunţă Observatorul de la Sydney.

"Fiecare aliniere care se întâmplă determină două sau trei planete să fie apropiate, dar să existe o aliniere a patru planete este un caz particular foarte rar," a spus Geoffrey Wyatt, un cercetător de la Observatorul Australian.

Astronomul nu poate spune cum va influenţa alinierea planetelor oamenii, din punct de vedere astronomic, însă este convins că un ţânţar care bâzâie îi afectează mai mai mult pe cei aflaţi în încăpere decât ne vor afecta planetele vineri.

Un comentariu: