miercuri, 6 iulie 2011

INSIDE JOB Film Documentar premiat cu Oscar

„Inside Job“, documentarul despre criză considerat „horrorul deceniului“

Criza a fost subiectul secolului şi o sursă de inspiraţie continuă pentru jurnaliştii şi scriitorii care au umplut pagini întregi. Cu toate acestea, documentarul lui Charles Ferguson, "Inside Job", obiectiv şi dur, spune adevăruri pe care mulţi s-au ferit să le spună.
 Filmul Inside Job va fi distribuit miercuri, 29 iunie, la chioşcuri împreună cu Ziarul Financiar.Mai mult, "Inside Job" îi aduce în prim-plan pe cei consideraţi de mulţi vinovaţi pentru criza financiară, pe cei care au găsit unele soluţii şi pe cei care au prezis criza. Astfel, dintre numele mari aduse în prim-plan sunt Paul Volcker, economist american şi preşedinte al Fed din 1979 până în 1987, pe Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza financiară, şi pe Christine Lagarde, ministrul de economie al Franţei care candidează pentru şefia FMI.
Intervievaţi de actorul Matt Damon, toţi aceşti actori vobesc despre începutul, cuprinsul şi eventualul final al crizei.
"Inside Job" spune povestea colapsului economic din 2008 şi este astfel horrorul ultimului deceniu. Aşa cum ne-a arătat şi anterior cu filmul "No end in Sight", care se concentrează pe situaţia din Irak, Charles Ferguson, omul documentarelor, merge până în pânzele albe atunci când vine vorba să analizeze o catastrofă care putea fi evitată", spune David Edelstein, editorialist la New York Magazine. "El nu este un urmaş al lui Michael Moore, însă «loveşte» cu obiectivitatea sa. Este uimitor cât de mult timp trece până când el îşi arată primele semne de indignare şi dezgust."

Vezi mai multe din Documentare, Science & Tech pe 220.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu