sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Thrive - Prospera Un film de exceptie

"Cel mai recent documentar neconvenţional, THRIVE: What on Earth Will It Take?, creaţie a soţilor Foster şi Kimberly Gamble, rodul a peste 8 ani de interviuri şi cercetări, se dovedeşte a fi un film de sinteză, extrem de bine realizat, într-o manieră profund optimistă şi cu o grafică impecabilă, care ne poartă firesc printre invenţii ştiinţifice de avangardă, studii ale conştiinţei, structură geometrică a texturii Universului, aikido şi activism, manifestate în climatul politic actual, caracterizat de consolidarea globală a puterii elitei financiare şi a controlului paranoic exercitat asupra oricărui aspect al vieţii noastre, ridicându-ne moralul zdruncinat de dezvăluirea realităţilor crude ale societăţii, prin prezentarea de soluţii realiste şi strategii îndrăzneţe de răsturnare paşnică a balanţei puterii, împuternicind fiinţa umană cu dreptul de a-şi recupera viitorul şi de a-şi reechilibra existenţa, în rezonanţă cu tendinţa universală către prosperitate a lumii vii."

In filmul Prosperă/Thrive se afla ceva ce nu trebuie sa stiti din mai multe motive:
-fiindca accesul la energia libera distruge toata ierarhia economica( intemeiata pe exploatarea si procesarea combustibililor fosili), ierarhia stiintifica si tehnologica( toate mijloacele folosite in agricultura si medicina sunt intemeiate pe chimizare, adica pe distrugerea si poluarea organismelor vii) si ierarhia politica existenta( sa nu uitam ca economicul guverneaza politicul);
- fiindca se fac referiri la o stiinta si tehnologie secreta, care mentine actuala suprematie si echilibru militar si strategic pe planeta Terra.
In acest context ar trebui sa intelegem ca cei ce se vad amenintati de dezvaluirile din acest film nu stau cu bratele incrucisate si ar trebui sa ne imaginam presiunile la care trebuie sa faca fata autorii .
Multi dintre cei ce au sustinut zilele trecute cu entuziasm filmul Prosperă/Thrive au tacut, fiindca orice cunoastere intemeiata pe umbrele proiectate pe ecranul mental nu este cunoastere nemijlocita a adevarului, ci doar o interpretate printre multe altele, posibile.


URMARITI DOCUMENTARUL TRADUS AICI :



ASTEPT COMENTARIILE DVS

6 comentarii:

  1. recomandare tuturor : cel putin faceti atat - raspanditi informatia ! acum cu un click copy paste dati mai departe la cunoscuti, ti-e la indemana in 1 min !

    RăspundețiȘtergere
  2. Un documentare ce trebuie vazut de cati mai multi oameni, imi doresc din suflet ca aceste schimbari sa se intample si sa ajungem sa ne bucuram impreuna de tot ce e mai bun in fiinta umana. Pace

    RăspundețiȘtergere
  3. Fratica! Specifica sursele de unde preiei informatiile! O parte din articolul tau e preluat de pe blogul Dezvaluiri! http://antiiluzii.blogspot.com/2011/11/prospera.html, iar in film ai eliminat traducatorul si blogul de referinta care l-a urcat primul. E drept ca tu ai reencodat filmul si l-ai pus pe youtube, este meritul tau si era normal sa-ti treci blogul , dar fi om si specifica SURSELE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt nou in domeniu si nu prea stiu cum se procedeaza...asa ca daca ai f amabil sa ma inveti nu ma supar...

      Ștergere
  4. Am terminat de văzut filmul. Ca impresie generală mi se pare un șir de teorii ale conspirației amestecate cu intenții bune dar cam utopice.

    În partea de știință sînt total dezamăgit, pentru că nu spune nimic concret despre cum se poate obține energia aia gratuită. În știință, dacă ai o idee, o demonstrezi. Cine a zis că poate construi un frigider și-a dovedit afirmația construind frigiderul, nu visînd la o lume în care există multe frigidere mișto. Tot așa, dacă cineva are o idee cum se poate construi o instalație care să producă energie din nimic, s-o construiască! Sau măcar să-și publice ideile pe internet, anonim (ca să nu-l omoare FBI-ul...). Singurul motiv pentru care încă nu avem o sursă care să facă energie din nimic este simplul fapt că nu știe nimeni cum să construiască o asemenea sursă. Iar potrivit științei de azi nici nu este posibil așa ceva.

    Filmul repetă pînă te doare capul bălării despre tor. Apă de ploaie. Să-mi spună concret ce și cum, nu să-mi arate efecte speciale, că dacă vreau să văd de-alea mă uit la WALL-E. Apoi sistemul bancar cu rezervă fracționară e prezentat ca un fel de înșelătorie, dar de fapt e cel mai bun sistem bancar pe care îl cunoaște omenirea. Dacă are el o idee mai bună, s-o spună.
    Nu zic că n-are dreptate în nimic. Cu siguranță există și conspirații adevărate, înțelegeri între firme, bancheri, președinți etc., menite să servească interese personale în detrimentul populației. Dar filmul merge mult prea departe cu teoriile conspirației, fără a aduce dovezi palpabile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca defapt nu ai inteles nimic din ceea ce a vrut sa scoata omul acesta in evidenta,decat ca exista o energie interminabila numita torr.dupa cate iti arata aici nu stiu daca mai are cineva curaj sa faca publica inventia si chiar daca ar face-o sub anonimat se poate descoperi foarte usor din ce comp s-a transmis informatia pt ca se lucreaza la nivel inalt...e vb de guvern si mai mult de atat de pe net se cam scoate tot ce nu e bine pt reputatia lor,ma mir ca mai se gaseste documentarul acesta.cat despre sistemul bancar da ai dreptate e cel mai bun de pana acum pt ca asa ne fac ei sa credem e cel mai bun pt noi oamenii de rand care muncim din greu pt niste banii de mizerie...dar de fapt documentarul arata cum fac ei bani stand de pe spatele nostru ,al celor care avem rate si muncim o viata ca sa le achitam....si mai ai dreptate in ultima ta fraza...filmul merge mult pre departe cu teoriile conspiratie fata de cat am stiut si ne-am fi asteptat noi sa fie....interesul nu a fost de a crea un film palpitant ci de a aduce pot spune omenirii,la cunostiinta ce e in spatele vietii mizerabile pe care oamenii de rand o duc.

      Ștergere