In cei 200 000 de ani pe Pamant, omenirea a reusit sa perturbe echilibrul planetei stabilit de aproape patru miliarde de ani de evolutie. Pretul platit este unul mare, dar este prea tarziu sa fim pesimisti: umanitatea are mai putin de zece ani la dispozitie pentru a schimba trendul, sa devina mai constienti de urmarile exploatarii bogatiilor Pamantului. Prin furnizarea unor imagini unice din peste cincizeci de tari, toate privite din aer, prin faptul ca ne impartaseste nedumeririle si ingijorarile sale, prin tot acest film, Yann Arthus-Bertrand pune o piatra de temelie pentru edificiul pe care,impreuna,trebuie sa il reconstruim.Yann Arthus-Bertrand, Presedintele organizatiei non-profit GoodPlanet, a fost desemnat in mod oficial Ambasadorul UNEP (United Nations Environment Program) si a primit Premiul Earth Champion Award (Premiu UNEP, un premiu anual pentru cea mai importanta contributie pentru protejarea mediului).
Pămîntul este casa noastră, iar tot ce se petrece pe suprafaţa lui este interconectat. Asta încearcă să ne explice Glenn Close, naratoarea documentarului.
Avînd imagini din mai mult de 60 de ţări, o coloană sonoră ce te face să tremuri şi o voce liniştitoare pe fundal (asemănătoare celei din TeleEnciclopedia), documentarul merită 1 oră din viaţa voastră. Nu conţine prea multe date tehnice, nu îşi pierde tempoul şi rămîne fidel realităţii pînă în ultima secundă.
Temele de interes sunt încălzirea globală, diminuarea volumului de apă potabilă în lume, defrisarea masivă, exploatările miniere, poluare, etcsursa SHOQ.RO
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu